asvanyisok.jpg

Az ásványi sók a védőtápanyagokhoz tartoznak. 
A tápanyagok közül egyedüli szervetlen anyagok. Különböző vegyületeket alkotnak, és a természetben a növény és állatvilágban is megtalálhatóak. 

Fontos szerepük van az emberi szervezet működésében és felépítésében. Hiányuk anyagcsere és idegrendszeri zavarokat okoz. 

Napi szükségletet a növényi és állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával fedezzük. 

Az emberi szervezetben 4% ásványi anyag található. Naponta átlagosan 15 - 20 gr ásványi anyagot választ ki a szervezet, ezt a táplálkozással pótolni kell. 

Az egyes ásványi anyagokra az emberi szervezetnek különböző mennyiségben van szüksége. Azokat az elemeket, amelyeket a szervezet grammnyi mennyiségben igényel, makroelemeknek, amelyeket pedig milligramm vagy ennél kisebb mennyiségben mikroelemeknek (nyomelemeknek) nevezzük. 

Makroelemek: nátrium, kálium, klór, kalcium, magnézium, foszfor, kén. 
Mikroelemek: vas, cink, mangán, jód, réz, fluor,stb. 

Az ásványi anyagok vízben oldódnak, ezért a zöldségféléket vékonyan kell hámozni, és kevés vízben főzni. 
Ajánlott a főzővizet felhasználni, mert az élelmiszerekből az ásványi sók egy része kioldódik.

forrás: Natúragyógynövény

A bejegyzés trackback címe:

https://schusslersok.blog.hu/api/trackback/id/tr614726641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása